Negrul este o nonculoare banală, dar de efect în aproape orice situaţie. Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre utilizarea ei în decorarea locuinţei, nu se înscrie printre preferate.

Acestea fiind spuse, negru pentru uşi de interior? Nicio şansă, ar spune unii. Noi îţi dăm câteva motive pentru care ar trebui să îndrăzneşti şi cum să faci asocierile cromatice potrivite, astfel încât uşile negre de interior să nu fie sobre, ci foarte elegante.

Negru pentru uşi de interior? De ce nu?!

Să alegi uşi de interior negre nu este o decizie radicală, dar poate transforma în întregime felul în care arată locuinţa ta.

Dacă îţi doreşti ca o încăpere din căminul tău să inspire elegantă, o uşă neagră este o tuşă foarte inspirată. Vei obţine instant un aer sofisticat pe care îl poţi accentua inclusiv prin feronerie aleasă sau alte accesorii pentru decor interior.

O uşă neagră de interior poate părea mai costisitoare decât a fost de fapt. În funcţie de materialul din care sunt realizate, unele dintre ele pot avea prețuri destul de ridicate. Dar indiferent de suma investită în această achiziţie, negrul este atât de impunător, încât poate crea foarte uşor o atmosferă luxuriantă.

Dacă într-o anumită încăpere ai folosit deja negru pentru decor, o uşă în aceeaşi culoarea va crea unitatea care lipsea designului, precum şi un echilibru estetic deosebit.

Negrul este nemaipomenit pentru uşi atunci când nu-ţi doreşti să le scoţi în evidenţă, ci să le învălui în discreţie. Aşadar, dacă vrei să acoperi anumite imperfecţiuni sau să pui sub un con de umbră detalii care nu îţi plac la o uşă de interior, negru este alegerea ideală.

Cu toate acestea, este recomadat să nu instalezi uşi negre de interior în spaţii de dimensiuni foarte mici sau în proximitatea unor uşi în culori diferite.

Un alt motiv demn de luat în considerare este acela că uşile negre cu geamuri au un efect artistic uimitor. La fel cum orice pictură arată mai bine atunci când este înrămată, tot aşa o privelişte devine mai spectaculoasă atunci când este privită prin geamurile unei uşi negre franţuzeşti.