Știți deja din articolele anterioare cât de importante sunt ușile în arhitectura unei locuințe sau al unui spațiu de lucru, atât prin rolul lor estetic, cât și prin funcția lor practică.

Ușile de interior sunt cele care vor delimita spațiile private ale locuinței sau ale ansamblului office, vor asigura izolarea termică și fonică a acestora.

Atunci când cumpărați o ușă, e bine să fiți atenți la calitatea acesteia, materialul din care este fabricată, rezistența ei, prețul și un aspect estetic care să respecte stilul de amenajare pe care vi l-ați propus: clasic, contemporan, vintage sau chiar avantgardist.

Indiferent dacă sunt fabricate din lemn solid sau prelucrat, există multe opțiuni practice și de stil care nu vor compromite durabilitatea și fiabilitatea structurală. O ușă de un lemn bine proiectată și finisată, poate crea un impact vizual pozitiv, adăugând valoare oricărei clădiri comerciale sau casnice.

Lemnul – sub diversele lui forme de prelucrare- este o opțiune preferată pentru designul și construcția ușilor, oferindu-le forță, flexibilitate și versatilitate.

Ce este o structură MDF?

Medium Density Fibreboard – este o tehnologie de fabricare a lemnului care presupune realizarea de panouri din lemn din fibre de lemn de densitate medie.

La rândul lor, fibrele sunt obținute din mici bucăți de lemn de esență tare sau din rășinoase, care se amestecă cu ceară și diverse cleiuri, se încălzesc la o temperatură specifică și se presează.

Varianta îmbunătățită a MDF este HDF – High Density Fiber – fibrele din lemn având o densitate mai mare, ceea ce le mărește gradul de rezistență.
Clasificare ușilor din MDF:

1. Ușa celulară furniruită ( acoperită cu furnir – placă subțire din lemn ) are rama și fețele din MDF, interiorul fiind realizat din hârtie ( celuloză ) dispusă hexagonal ( de aici denumirea de celulară), având ambele fețe furniruite.

Este un model de ușă de interior cu avantaje care țin de aspect, pentru că poate fi ușor retușată, în cazul apariției unor zgârieturi. Prețul este unul bun pentru persoanele care dispun doar de un buget mic pentru cumpărarea ușilor.

2. Ușa celulară din MDF vopsit are la interior o structură celulară din hârtie, iar fețele sunt din MDF vopsit. Datorită densității mari, MDF.ul are și o putere de absorbție bună. Poate fi găsită vopsită sau înfoliată cu o folie din plastic deasupra uneia dintre suprafețe. Culorile și nuanțele disponibile sunt variate și pe gustul celor mai pretențioși clienți. Ușile fabricate din MDF trebuie sa aibă tocul din lemn, deoarece sunt mai grele și supuse unei presiuni mecanice mai mari decât cele furniruite. Este o ușă relativ ușor de întreținut, în cazul lovirii sau zgârierii, refinisarea fiind posibilă.

Prețul de achiziție este unul mediu, ceea ce face ca acest model să fie în topul preferințelor clienților.


3. Ușa celulară din HDF are aceeași configurare ca și tipul din MDF, doar că are o densitate mai mare, de aici și o durabilitate și o izolare termică și fonică mai ridicate.
Fețele acestui model se găsesc, de obicei, vopsite în alb, beige, nuanțe de gri sau maro.
Prețul unei uși HDF este unul mediu spre ridicat, în funcție de tipul de toc integrat și de calitatea finisării, care diferă de la producător, la producător.
UȘILE MDF CLASSEN: calitate germană, la prețuri corecte!

Comercializăm produsele CLASSEN pentru că sunt renumite pentru eleganţa și calitatea lor, iar noi, cei de la BELLA CASA, ne mândrim cu o echipă de profesionişti gata să le ofere clienţilor noştri toate serviciile de care au nevoie – consiliere, măsurători, transport, montaj.
Caracteristicile modelelor MDF de la CLASSEN:

În continuarea acestui articol, dorim să vă prezentăm, ce elemente diferențiază ușile din MDF ale mărcii germane Classen, de mărcile altor producători din domeniu.

În primul rând, puteți opta pentru unul dintre cele 4 tipuri de tocuri incluse în structura unei uși Classen.

Tocurile pentru uși Classen reprezintă un element foarte important la achiziționarea unei uși.

Tocurile Classen modifică substanțial prețul final al ușii complet echipate, deoarece prețul tocului variază în funcție de tipul acestuia și de grosimea de zid pe care o poate acoperi.

De asemenea, tocurile Classen au o importanță deosebită și din punct de vedere estetic, în privința aspectului final al ușii.

Astfel, avem:

Tocul STANDARD din MDF – este acoperit cu finisaj Classen, aplicat la cald. În prețul tocului sunt incluse balamalele și chederele. Tocul acoperă o grosime a peretelui de 9 cm.

Ambalaj – modelul complet este compus din traversă și laterale, ambalate în două pachete – traversa și garnitura într-un pachet, iar lateralele și kitul de montaj, în alt pachet.

Acesta are două balamale incluse, putând fi livrate și cu a treia balama, însa cu o diferență de preț.

Tocul ARCUS din MDF – are un finisaj Classen, aplicat la cald. Vine la pachet cu balamalele, chederele și pervazul pentru o parte a peretelui. Tocul acoperă o grosime a peretelui de 8,6 cm.

Produsul vine ambalat în 2 colete, la fel ca și în cazul tocului standard.

Tocul NEW ARCUS din MDF – beneficiază de finisajul Classen aplicat la cald. În preț sunt incluse balamalele, chederele și pervazul pentru ambele fețe ale peretelui. Tocul este realizat pentru o grosime a peretelui cuprinsă între 11,5 și 32 de cm.

În scopul adaptării la diferite grosimi ale zidului, tocul este produs în 2 intervale de reglaj (12-20 cm și 20-32 cm cu extensie).

Ambalaj – un pachet conținând traversa, lateralele, pervazele, balamalele, garnitura de cauciuc și kitul de montaj.

Pentru ușile de 100 și cele întărite este recomandat tocul cu trei balamale.

Tocul STANDARD REGLABIL – respectă tehnologia MDF și finisarea aplicată la cald, iar culorile corespund foilor de ușă. Se vinde împreună cu balamalele, chederele și pervazul pentru ambele laturi ale peretelui. Se pretează la o grosime a peretelui între 4,5 și 34 de cm. În cazul acestui model, golul de zid se reduce la 68,78 și 88 cm și o înălțime de 205 cm.

Pentru a se potrivi unor grosimi diferite de zid, tocul este produs în 14 intervale de reglaj (de la 7,5 la 32 cm); pe comanda de la 32 cm la 36 cm.

Ambalaj – un pachet conținând traversa, lateralele, pervazele, balamalele, garnitura de cauciuc și kitul de montaj.

Pentru ușile de 100 și cele întărite este recomandat tocul cu trei balamale.
Care este prețul total al unei Uși Classen?

Este important să știți că prețul unei uși complet echipate ( fără montaj ) se calculează după formula A+ B+ C, unde:

A – reprezintă prețul foii de ușă, care include la unele modele și geamul. De asemenea, broasca universală, cheia universală și balamalele

B – se referă la prețul tocului, la pachet cu chederul și balamalele

C – înseamnă prețul mânerelor


Alte caracteristici ale modelelor MDF CLASSEN:

Pe site.ul classenuși.ro sau în magazinele BELLA CASA, o să găsiți în descrierile ușilor o serie de simboluri care reprezintă anumite particularități, în funcție de modelul Classen. Așadar:

Rama Hard – presupune că rama din MDF este dublată de o ramă din lemn.

Structura de Fagure – este o structură de stabilizare similară unui fagure, dispusă între plăci și rama perimetrală, pentru a conferi stabilitate.

Finisaj CPL – este un finisaj laminat cu o rezistență sporită la zgârieturi, temperaturi ridicate, raze UV și produse chimice. Cuprinde 4 straturi presate la temperaturi înalte, cu adezivi speciali și conține un lac protector.

Finisajul Iridium – este o tehnologie de presare la cald, cu adezivi speciali. Conține un lac protector. Este un finisaj perfect anti abraziuni, UV și soluții chimice. Oferă și posibilitatea de a fi aplicat și pe o structură de tip lemn.

Finisajul Primo Decor – presupune o folie impregnată cu rășini speciale, pentru o durabilitate maximă, în plus aspectul finisajului imită foarte bine lemnul.

Structura Modulară din MDF – este formată dintr-un set de panouri din MDF, acoperit cu decoruri Classen și cu prindere printr-o armătură robustă.

În ceea ce privește culorile modelelor Classen, acestea variază de la alb, la wenge, de la grafit, la maro sau moca, fiind culori uniformizate perfect, cu tonuri vii sau calde, pentru a se potrivi cu stilul de decor al locuinței dumneavoastră.

Esențele folosite în prelucrarea MDF.ului sunt stejarul, frasinul, nucul sau cedrul.


De ce să alegi o ușă tip MDF de la Classen?

MDF.ul este o alegere economică, în raport cu prețul pentru modele din lemn masiv.

MDF.ul folosește lemnul reciclat în construcția sa, ajutând astfel la salvarea copacilor.

Este ușor de vopsit în multe culori diferite, în timp ce lemnul masiv are o putere de absorbție mai mică, iar nuanțele nu vor fi uniforme pe toată suprafața vopsită.

Este un material neted,nu are noduri care pot afecta suprafața unei bucăți sau pot face diverse componente dificil de atașat și de montat.

Rășinile în construcția MDF.ului îl fac otrăvitoare pentru dăunători, cum ar fi furnicile.

Spre deosebire de alte materiale, MDF.ul nu se va expanda sau contracta datorită căldurii și umidității.

Modelarea este mai ușoară decât modelarea lemnului masiv, astfel designul ușilor poate fi unul mai elaborat și inedit.

Furnirul poate fi atașat la MDF pentru a oferi aspectul lemnului autentic.

Este un material ușor de readaptat, prin recolorare, dacă decideți că doriți să schimbați decorul, dar să păstrați aceleași uși. Astfel, versatilitatea sa îl transformă în preferatul designerilor de interior.

Sperăm că informațiile v-au ajutat să vă faceți o părere cât mai clară despre ce înseamnă tehnologia de realizare a ușilor din MDF și ce plusuri aduce aceasta în comparație cu folosirea altor materiale la fabricarea ușilor, ca de exemplu lemn sau PVC.