\"\"

O uşă metalică nu trebuie să fie doar rezistentă, ci şi elegantă, curată şi plăcută la aspect. Ea are, într-adevăr, un rol funcţional, dar în acelaşi timp şi unul estetic, aşa că felul în care arată în timp este important pentru aspectul general al locuinţei noastră.

Iată câteva sfaturi de întreţinere a uşilor metalice, care să te ajute să te bucuri de aspectul lor plăcut pentru mai multă vreme:

  • Curăţă uşa cu o cârpă moale şi umedă, ştergând-o şi apoi uscând-o bine.
  • O dată la 3 luni, unge balamalele cu uleiuri speciale pentru mecanisme fine sau cu silicoane dedicate, pentru a le menţine mobilitatea.
  • Nu curăţa uşa metalică folosind apă din abundenţă şi nu folosi substanţe abrazive, solvenţi organici sau de altă natură, nici detergenţi (cu excepţia celor neutri). Nu îţi recomandăm să foloseşti nici produse petrolifere în procesul de curăţare.
  • Evită sub orice formă să înlături urmele de murdărie folosind obiecte ascuţite sau aspre, nu vei reuşi decât să laşi urme permanente pe suprafaţa ei.

Nu în ultimul rând, îţi recomandăm cât mai multă blândeţe: încearcă să foloseşti uşa fără bruscări puternice, pentru a-i menţine mecanismul în stare perfectă de funcţionare.